Денови
Часа
Минути
Секунди

11 ГОДИНИ ПРИКАЗНА ПОД ОТВОРЕНО

25 ЈУЛИ - 19 АВГУСТ 2022, СТРУМИЦА

11 години приказна под отворено!

#СОФистицирај се на СОФ2022!

Водени од потребата да ги чуваме и негуваме македонските музички и културни вредности, промовирајќи ги нашите најдобри локални и национални артисти, 11 години по ред раскажуваме приказна под отворено.
Во 17 дена, на преку 20 настани, публиката ќе има можност уште еднаш да се забавува, дружи, спортува и ужива во богатата културно-забавна и спортско-рекреативна програма која ви ја нуди еден од најголемите фестивали во земјава.
#СОФистицирајсе

Програма

КУЛТУРА И ЗАБАВА

Mакедонски Шлагери

Mакедонски Шлагери

25 Јули 2022 // 20:00 ч.

Мал градски парк

Вечер на филм – “Баскет”

Вечер на филм – “Баскет”

26 Јули 2022 // 20:00 ч.

Парк / Езерце

Вечер на филм – “Сестри”

Вечер на филм – “Сестри”

26 Јули 2022 // 21:00 ч.

Парк / Езерце

Вечер на филм – “Стикер” | “Стела”

Вечер на филм – “Стикер” | “Стела”

27 Јули 2022 // 20:00 ч.

Парк / Езерце

Вечер на филм – “Стела”

Вечер на филм – “Стела”

27 Јули 2022 // 21:00 ч.

Парк / Езерце

Вечер на афоризми

Вечер на афоризми

28 Јули 2022 // 21:00 ч.

Парк / Езерце

Вечер на поезија

Вечер на поезија

29 Јули 2022 // 21:00 ч.

Парк / Езерце

Во ритамот на традицијата

Во ритамот на традицијата

30 Јули 2022 // 20:00 ч.

Амфитеатар

СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА

Баланс Бајк

Баланс Бајк

6 Август 2022 // 18:30 ч.

Градски парк

Вело Тура

Вело Тура

7 Август 2022 // 09:30 ч.

Градски плоштад „Гоце Делчев“

Board Games и Шах

Board Games и Шах

8 Август 2022 // 19:00 ч.

Гимназија „Јане Сандански“

Street Basket

Street Basket

9 Август 2022 // 19:00 ч.

Игралиште Монопол

ВЕЖБАМЕ ВО ПАРК

ВЕЖБАМЕ ВО ПАРК

10 Август 2022 // 19:30 ч.

Езерце Парк

МУЗИЧКИ КОНЦЕРТИ

ЗАВРШЕН КОНЦЕРТ НА ЛЕТНАТА ШКОЛА ЗА ГИТАРА

ЗАВРШЕН КОНЦЕРТ НА ЛЕТНАТА ШКОЛА ЗА ГИТАРА

15 Август 2022 // 21:00 ч.

Езерце Парк

AIR STRINGS

AIR STRINGS

16 Август 2022 // 20:00 ч.

Езерце Парк

Најдобрите Македонски Хитови

Најдобрите Македонски Хитови

16 Август 2022 // 21:00 ч.

Езерце Парк

YU FOR YOU

YU FOR YOU

17 Август 2022 // 20:00 ч.

Езерце Парк

Игор Џамбазов и Гуру Харе

Игор Џамбазов и Гуру Харе

17 Август 2022 // 21:00 ч.

Езерце Парк

Коста Хаџикојчев бенд

Коста Хаџикојчев бенд

19 Август 2022 // 20:00 ч.

Езерце Парк

Влатко Лозаноски

Влатко Лозаноски

19 Август 2022 // 21:00 ч.

Езерце Парк

Наши поддржувачи

Генерални покровители

П Р Е П О Р А К И

Ве замолуваме да се придржувате кон сите препораки за безбедност на сите учесници и посетители, да внимаваме на себе и на другите околу нас. Да ја сочуваме природата и да одржуваме хигиена на секој настан. Ви благодариме!