Денови
Часа
Минути
Секунди

СЕ ГЛЕДАМЕ ВО 2024

12 години приказна под отворено!

ФЕСТИВАЛСКА МАГИЈА ЦЕЛО ЛЕТО

Водени од потребата да ги чуваме и негуваме македонските музички и културни вредности, промовирајќи ги нашите најдобри локални и национални артисти, 12 години по ред раскажуваме приказна под отворено.
Во 17 дена, на преку 20 настани, публиката ќе има можност уште еднаш да се забавува, дружи, спортува и ужива во богатата културно-забавна и спортско-рекреативна програма која ви ја нуди еден од најголемите фестивали во земјава.
#ФестивалскаМагијаЦелоЛето

Програма за 2023 година

КУЛТУРНА ЗАБАВНА ПРОГРАМА

СПОРТСКО РЕКРЕАТИВНИ НАСТАНИ

Вело Тура

Вело Тура

11 Јуни 2023 // 11:00 ч.

Градски плоштад „Гоце Делчев“

BOOK CLUB НА ОТВОРЕНО

BOOK CLUB НА ОТВОРЕНО

12 Јуни 2023 // 19:00

Градски парк

МАКЕДОНСКИ ШЛАГЕРИ СО РЕТРОМАНИЈА

МАКЕДОНСКИ ШЛАГЕРИ СО РЕТРОМАНИЈА

26 Јуни 2023 // 20:00

Мал градски парк

Ноќни патеки

Ноќни патеки

03 Јули 2023 // "Епизода Цареви Кули"

Мал градски парк

ВЕЧЕР НА ФИЛМ

ВЕЧЕР НА ФИЛМ

11 Јули 2023 // 20:00

Парк / Езерце

ВЕЧЕР НА ФИЛМ

ВЕЧЕР НА ФИЛМ

12 Јули 2023 // 20:00

Парк / Езерце

Board Games и Шах

Board Games и Шах

20 Јули 2023 //

Гимназија „Јане Сандански“

БАЛАНС БАЈК

БАЛАНС БАЈК

23 Јули 2023 // 18:30 ч.

Градски парк

МУЗИЧКИ КОНЦЕРТИ

FUNK SHUI

FUNK SHUI

10 Август 2022 // 20:00 ч.

Градски парк

Александра Јанева и пријателите

Александра Јанева и пријателите

11 Август 2022 // 20:30 ч.

Градски парк

Brass Brothers

Brass Brothers

11 Август 2022 // 22:00 ч.

Градски парк

ТАЈЗИ

ТАЈЗИ

12 Август 2022 // 22:00 ч.

Градски парк

ИВАН КУЌИЌ

ИВАН КУЌИЌ

13 Август 2022 // 20:30 ч.

Градски парк

ALEKSANDRA GROOVE AND SOOTHE BAND

ALEKSANDRA GROOVE AND SOOTHE BAND

13 Август 2022 // 22:00 ч.

Градски парк

Наши поддржувачи

Генерални покровители

П Р Е П О Р А К И

Ве замолуваме да се придржувате кон сите препораки за безбедност на сите учесници и посетители, да внимаваме на себе и на другите околу нас. Да ја сочуваме природата и да одржуваме хигиена на секој настан. Ви благодариме!