Денови
Часа
Минути
Секунди

10 ГОДИНИ ПРИКАЗНА ПОД ОТВОРЕНО

19 ЈУЛИ - 19 АВГУСТ 2021, СТРУМИЦА

Поддршка за македонската култура!

Одговорни и заштитени - се гледаме на СОФ2021!

Во обид да ја прекинеме долгата тишина на културата, спортот и уметноста ги реактивираме омилени летни сцени во нашиот град. Од 19 јули до 19 август – повторно заедно на #соф2021. Насмеани, но претпазливи и одговорни, ве очекуваме на деветтото фестивалско издание. Нашата поинаква приказна ни ги враќа убавите звуци и слики кои традиционално го збогатуваат летото во Струмица. Бидете дел од нашата поинаква приказна!

Програма

One Way Open Class

One Way Open Class

19 јули 2021 // 19:00 ч.

Езерце Парк

Board Games Day

Board Games Day

20 јули 2021 // 20:00 ч.

Гимназија „Јане Сандански“

Струмица на улица

Струмица на улица

21 јули 2021 // 20:00 ч.

Езерце Парк

Вело Тура

Вело Тура

22 јули 2021 // 18:00 ч.

Градски плоштад „Гоце Делчев“

Street Basket

Street Basket

26 јули 2021 // 19:00 ч.

Игралиште Монопол

Ноќни Патеки

Ноќни Патеки

27 јули 2021 // 19:00 ч.

Мал Парк

Balance Bike

Balance Bike

28 јули 2021 // 19:00 ч.

Езерце Парк

Вежбаме во парк

Вежбаме во парк

29 јули 2021 // 19:00 ч.

Езерце Парк

Пикник со предавање за македонската музика

Пикник со предавање за македонската музика

2 август 2021 // 09:30 ч.

Габровски Водопад

Вечер на поезија

Вечер на поезија

3 август 2021 // 21:00 ч.

Езерце Парк

Завршен концерт на летната школа за гитара

Завршен концерт на летната школа за гитара

4 август 2021 // 21:00 ч.

Езерце Парк

Вечер на афоризми

Вечер на афоризми

5 август 2021 // 20:00 ч.

Езерце Парк

Вечер на филм – Споменик на Мајкл Џексон

Вечер на филм – Споменик на Мајкл Џексон

9 август 2021 // 22:00 ч.

Езерце Парк

Вечер на филм – Полу Сестра

Вечер на филм – Полу Сестра

10 август 2021 // 22:00 ч.

Езерце Парк

Вечер на филм – 18% Сиво

Вечер на филм – 18% Сиво

11 август 2021 // 22:00 ч.

игралиште Монопол

Вечер на филм – Златна Петорка

Вечер на филм – Златна Петорка

12 август 2021 // 22:00 ч.

Езерце Парк

Каролина Гочева | Слаткаристика Unplugged

Каролина Гочева | Слаткаристика Unplugged

16 август 2021 // 20:30 ч.

Езерце Парк

Игор Џамбазов и Гуру Харе | Коста Хаџикојчев

Игор Џамбазов и Гуру Харе | Коста Хаџикојчев

16 август 2021 // 20:30 ч.

Езерце Парк

Владимир Четкар | Македонска Опера и Балет

Владимир Четкар | Македонска Опера и Балет

18 август 2021 // 20:30 ч.

Езерце Парк

Суперхикс | Dismissed – Downtown Funk

Суперхикс | Dismissed – Downtown Funk

19 август 2020 // 20:30 ч.

Езерце Парк

Наши поддржувачи

Генерални покровители

Gold Sponsors

П Р Е П О Р А К И

Запазени се сите препораки на Министерството за здравство на РСМ. Ве молиме придржувајте се кон препораките, да се грижиме за себе, за сите околу нас. Да ја сочуваме природата и да одржуваме хигиена и ред на секој настан. Ви благодариме!