Синоќа во дворот на СОУ „Јане Сандански“ сите бевме деца и со насмевки на лицата се натпреварувавме во друштвените игри на #SOF2022

Синоќа во дворот на СОУ „Јане Сандански“ сите бевме деца и со насмевки на лицата се натпреварувавме во друштвените игри на #SOF2022Шах и Board

Прочитај Повеќе

Во спортски и авантуристички дух се реализираше „ВЕЛО ТУРА 2022“ во рамки на Струмица Опен Фестивал а во организација на ВК Актив – BC Active Струмица

Во спортски и авантуристички дух се реализираше „ВЕЛО ТУРА 2022“ во рамки на Струмица Опен Фестивал а во организација на ВК Актив – BC

Прочитај Повеќе

Вечерва градскиот парк Струмица беше исполнет со детски џагор, смеа и радости од дечињата учесници во „Баланс бајк“ трката во рамки на #СОФ2022

Вечерва градскиот парк Струмица беше исполнет со детски џагор, смеа и радости од дечињата учесници во „Баланс бајк“ трката во рамки на #СОФ2022

Прочитај Повеќе

Во полн амфитеатар под отворено небо вечерва срцата на струмичани чукаа „Во ритамот на традиција“

Во полн амфитеатар под отворено небо вечерва срцата на струмичани чукаа „Во ритамот на традиција“ Струмичката „Фолклорна Низа“ се претстави со

Прочитај Повеќе

Сите љубители на пишаниот збор знаат дека Струмица Опен Фестивал има посебно место во својата приказна за поезија и афоризми

Сите љубители на пишаниот збор знаат дека Струмица Опен Фестивал има посебно место во својата приказна за поезија и афоризми Поезијата и убавиот

Прочитај Повеќе

Во удобни перничиња под отворено небо публиката и вечерва уживаше во филмските проекции на #соф2022

Во удобни перничиња под отворено небо публиката и вечерва уживаше во филмските проекции на #соф2022Македонските филмови „Налепница“ и „Стела“ со

Прочитај Повеќе

Денес, тимот на СОФ одржа координативен состанок со градоначалникот на Општина Струмица Коста Костадинов по повод 11-то издание на Струмица Опен Фестивал

Денес, тимот на СОФ одржа координативен состанок со градоначалникот на Општина Струмица Коста Костадинов по повод 11-то издание на Струмица Опен

Прочитај Повеќе