Вечер на филм – Година на мајмунот

Вечер на филм – Година на мајмунот

Вечер на филм – Година на мајмунот

17 август 2020 // 22:00 ч. | Езерце

Цобе се впушта во спасувачка мисија за фаќање на побегнатото шимпанзо. Ако го фати ќе ја добие својата работа назад. Коко станува знаме на побуната, на непослушноста, и на сето она што обичниот човек во една сиромашна земја не може да биде. Едноставната приказна се плетка околу бегањето на Коко „од ропство во слобода“. Година на мајмунот е црна комедија во режија на Владимир Блажевски.