Image
Три дена аеробик во парк

„Аеробик со Елена“ ќе има свое учество на осмото издание на фестивалот со уникатни тренинзи на отворено на 17, 19 и 21 јуни во градскиот парк.

Image
Започна пријавувањето за Street basket турнирот

Од 11 до 13 јуни на кошаркарското игралиште на СОУ „Јане Сандански“ – STREET BASKET 2019.

Image
Street summer jam – шириме урбана култура

Домаќини на најурбаната сцена на годинашното издание на #соф2019 ќе бидат членовите на веселото танцово студио ONE WAY.

Image
Отворање на СОФ со „Струмица на улица“

Годинашното издание на манифестацијата Струмица ОПЕН фестивал ќе започне со масовен спортски настан поддржан од целата атлетска елита и струмичките рекреативци.

Image
Десет недели фестивал - СОФ 2019 од 9 јуни до 18 август

Најмасовната домашна манифестација и струмички бренд, Струмица ОПЕН фестивал годинава ќе трае од 9 јуни до 18 август.

Image
Слушај го срцето - СОФ 2018 од 10 до 19 август

Најголемата културно-уметничка, едукативна и забавна манифестација во Струмица ја објави програмата за седмото издание на СОФ.

Image
Слаткаристика, Next Time, Графа и САФ саунд систем на СОФ 2018

Второто издание на македонско-бугарската турнеја One Love и годинава ќе има свое гостување во Струмица.

Image
Скопскиот брас квинтет со Queen vs. The Beatles на СОФ 2018

Од „Битлси“ до Бах, од Џон Вилијамс до Сони Компанек, репертоарот на Скопскиот брас-квинтет е широк и се движи низ различни стилови и жанрови.

Image
Најдоброто од Каролина Гочева на СОФ 2018

Културно-уметничката програма на Струмица ОПЕН фестивал ќе го има затворањето со „Најдоброто од Каролина Гочева“.

Image
Fierce и Сашо Поповски Трио на џез вечерта на СОФ 2018

Еден од најспецифичните настани на Струмица ОПЕН фестивал низ годините е вечерта посветена на џез музиката.

Image
Rock Symphony на спектакуларното отворање на СОФ 2018

Популарниот и уникатен проект на Камерниот Оркестар на Битола ќе настапи на официјалното отворање на Струмица ОПЕН фестивал.

Image
Романтична хитовска вечер со Нокаут во Струмица

LМомците од Нокаут ќе ги донесат најромантичните звуци на препознатливата сцена во градскиот парк.

Image
Влатко Стефановски со школа за гитара во Струмица

Од 13 до 15 август во Струмица ќе се одржи уште едно издание на забавната Летна школа за гитара.

Image